Wie zijn wij?

2001
Begonnen onder de bedrijfsnaam Cannibal Sportswear. Het was de bedoeling om het Australische sportkledingmerk naar Europa te halen en dat wij de verkoop en productie in Europa gingen verzorgen. Ambititeus plan, maar in praktijk kwamen we niet tot die afspraken die wij graag wilde hebben met het Australische moederbedrijf. Onder de nieuwe bedrijfsnaam Enduro SportZ gaan we voortaan verder. Ondertussen ons aardig geprofileerd in de triathlonsport, door op vele evenementen aanwezig te zijn met een verkoopstand. Maar ook bijvoorbeeld op de FietsRai of Bike Motion aanwezig.

2004
Van een bescheiden opslag, naar een eigen bedrijfspand met showroom.
Vele sporters vonden hun weg naar ons. Als leverancier van 7 kledingmerken, accessoires, sportvoeding en wetsuits (Aquaman), hadden we ook veel te bieden aan duursporters. De aanschaf van een eigen transferdrukmachine voegde nog meer toe. Helaas strandde de samenwerking met de zakenpartner en ging ik alleen verder.

2007
Het pand, met kleine werkplaats voor eigen productie kleding en bedrukkingen werd te klein.
Een mooi groot leegstaand bedrijfspand in Uithoorn was beschikbaar. Met 400m2, eigen modernere transfermachine, naaiatelier, worden wensen qua werkruimte ingevuld.
Toename van aantal activiteiten binnenshuis, van modeshow tot pasavonden / wetsuit passingen werden gretig bezocht. Ook in die periode op vele wedstrijden en beurzen aanwezig.
Free Laces, de unieke elastische veters voor sportschoenen was een nieuw product in het assortiment.

2010
Een persoonlijk inktzwart jaar. Een ongeluk, en een langdurige revalidatie.
Genoodzaakt om de winkel te sluiten, en ook niet meer op sportevenementen aanwezig.
Een hernieuwde start. Sterk afgeslankt als bedrijf verder. Het training geven even op een laag pitje, maar dat kwam snel al weer om de hoek kijken. Het afstoten van diverse merken of producten, o.a. de wetsuits, maakte het allemaal overzichtelijker en behapbaar.
Het bedrukken van sportkleding, maar ook bedrijfskleding nam een vlucht. Grote aantallen shirts voor de bekendere hardloopevenementen werden bedrukt en geleverd. Een vaste kern met verenigingen en klanten.
Het coachen en training geven kreeg een boost, mede doordat ik trainer werd bij de Atletiek Klub Uithoorn. De bestaande lopersgroep werd nieuw leven ingeblazen. Clinics geven werpt z’n vruchten af met mooie resultaten en naamsbekendheid.
Als consultant en gastdocent aan de slag voor de Hoge School van Amsterdam, leergang Sport Management & Ondernemen.

2017
Na wat omzwervingen, eindelijk de basis en werkwijze gevonden die het beste bij me past.
Geen gestress meer, maar met de zaken die ik doe op hoog kwaliteitsniveau aan de slag.
Coaching & Training werd toegevoegd onder Enduro SportZ Performance Wear.
Vaste kern klanten zijn tevreden, voldoende werk, en gevraagd om op diverse locaties als trainer of ingehuurd door collega’s aan de slag te gaan.

2020
Een nieuwe fase, maar verstoord door Corona. De coaching van de (tri)atleten koste veel tijd, want schema’s en wedstrijdplanningen moesten continue, soms wel 4 keer aangepast worden.
Bracht ook een positieve wending. Na al dat solotraining-gedoe, is er een grote behoefte aan persoonlijke, 1-op-1 training, vooral techniek. In gebruikname van een nieuwe waar gretig gebruik van gemaakt word.
En dan, die rare zondagochtend begin April. Een burgernet alarm over een hardloper met hartstilstand. Die loper behoorde tot mijn eigen groep, en heeft dankzij veel geluk en de deskundige hulp van toevallige passanten het gered.
Met uiteindelijk resultaat dat Id’s me, de sos armbanden, na 2 maanden onderhandelen als nieuwe activiteit aan Enduro SportZ is toegevoegd. Een vliegende start, en veel ambitieuze plannen met dit product.

There is no right way, only your own way ………

Rene Noorbergen